Избрани Новини

Ще има ли увеличение в цената на хляба в Пиринско?

Става ясно през септември

Увеличението на цената на тока от 1 август няма да доведе до драстични увеличения на цената на хляба. Производителите в Пиринско са категорични, че засега могат да покрият разликата от няколко стотинки.

„Когато вдигнат цената на тока с една-две стотинки, никой не може да вдигне цената нито за хляб, нито закуски с една-две стотинки. Никой не може да каже каква ще е цената. Даже и този месец не може да се каже. Някъде към края на септември“, каза Димитър Бакалов.

 Увеличение може да се очаква следващия месец, ако се увеличат драстично цените на брашното и другите суровини.

„Ако се вдигнат цените на брашното, ако се вдигнат цените на някои от другите суровини, тогава ще има промяна и в цената на хляба и в цената на закуските“, допълни Бакалов.

Само 4-ма хлебопроизводители в община Благоевград са успели да запазят бизнеса си през последните 10 години. Икономическата криза и нелоялната конкуренция в бранша са принудили над 30 фирми в сектора да преустановят дейност. Пазарът в Благоевград е залят с хляб от фирми от София, Пловдив, Гоце Делчев, Велинград, Кюстендил, които предлагат насъщния на малко по-ниски цени, предаде Е-79.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов