Избрани Новини

Активно се работи по автомагистрала "Струма“

До 2017 г. започва строежът в дефилето

Активно се работи по автомагистрала "Струма“. След пускането на отсечката Сандански- Кулата, до края на месец октомври ще е готов и Лот 2 между Дупница и Благоевград. За строителство остава Лот 3, който преминава през Кресненското дефиле.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Отказахме се от строителството на двата огромни тунела в дефилето, защото не са подходящи и това сочат всички проучвания. В момента търсим най-доброто проектантско решение за преминаване, което включва серия от по-малки тунели, полутунели, виадукти, сложни съоръжения. До 2017 г ще имаме избран изпълнител за строителство в Кресненското дефиле“, обясни министър Павлова.

За участъците преди Кресненското дефиле – между Благоевград и Крупник, както и между Кресна и Сандански в момента има избрани изпълнители и до края на месец август ще се подпишат договорите за строителство.

„До 2023 г. магистралата трябва да е готова, защото това е крайният срок за европейско финансиране. Ако нямаме проблеми с отчужденията и проектирането, е напълно възможно в следващите 5 години да имаме изцяло завършена магистрала София - Кулата“, изрази увереност строителният министър.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов