Избрани Новини

Асфалтираха пътя до парка за танцуващи мечки в Белица

Досега пътят беше недостъпен и за туристи, и за хората, които се грижат за животните

След 11 години 11-те километра до Парка за танцуващи мечки в Белица вече са асфалтирани. И така достъпът е улеснен, предаде БТВ.

В последните години често се говореше за закриване на Парка за танцуващи мечки. Той беше недостъпен не само за туристи, а и за хората, които се грижат за животните.

„Всеки втори, не, всеки трети се връщаше. Стигаше до средата на пътя и наистина се връщаше, защото той наистина беше в ужасно състояние”, заяви Васил Мадолев. Проектът за ремонт на пътя на стойност около 16 милиона лева дълго чакаше одобрение заради редица пропуски и обжалвания. След като получи зелена светлина, в рамките на 2 години пътят беше ремонтиран.

„Ако до вчера до Парка за танцуващи мечки на разстояние 10 км се пътуваше за един час, сега се пътува за 10 минути и то с всякакъв вид кола, без значение дали е проходима или не е проходима”, посочи Ибрахим Палев, кмет на Белица.

Разбрали за лесния достъп, туристи от цялата страна дойдоха да видят бившите танцьорки.

За мечките на Бриджит Бардо се грижи екип от специалисти. Животните редовно се подлагат на прегледи и лечение. Преди дни поредното болно животно беше оперирано.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов