Избрани Новини

Полицията не позволи на кметовете да блокират пътя за Македония

Протестиращите извървяха опасната трикилометрова отсечка пеша

Полиция не позволи на кметовете на 10 петрички села да блокират международния път за  Република Македония. Много шофьори обаче спряха, за да подкрепят искането им старите орехови дървета  да бъдат отрязани. Заканата за спиране на  движението бе сведена до мълчалив протест на кметовете от селата, през които минава пътя за ГКПП Златарево. Охранявани от полицаи, те извървяха опасната трикилометрова отсечка пеша.

"Не искаме да пречим на хората, които пътуват по международния път, още по-малко търсим политически дивидент от инициативата си", каза кметът на  Първомай Методи Попов.

Кметовете реагираха остро на заявеното от директора на областно пътно управление-Благоевград, че има икономически интерес към 118-те орехови дървета, които са защитен вид  и ценен дървен материал.

Изрязаните дървета да се дадат за отопление на детските градини по селата, предложи кметът на село Беласица, който е инициатор на протеста. Кирил Стоянов заяви, че ще продължат да припомнят на институциите за проблема и не изключи, въпреки забраната, на своя отговорност да блокират пътя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)