Избрани Новини

Община Гърмен прогресира

Завърши проекта "Прогрес чрез обучения на служителите на община Гърмен"

Приключи изпълнението на проект „Прогрес чрез обучения на служителите на община Гърмен".

Той се финансира по ОП „Административен капацитет" и е на стойност 97 292,50 лева. Срокът на изпълнението му бе 1 година – от 21 август 2014 г. до същата дата тази година. Заключителната среща ще се проведе в четвъртък /13 август/ от 11,00 часа в заседателната зала на общината.

Основната цел на проекта бе повишаване на квалификацията и уменията на чиновниците за по-ефективно и пълноценно използване на наличния човешки ресурс. Това стана чрез провеждане на серия от обучителни курсове. Най-важно е подобряването на работата на общинската администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост.

Всички дейности по проекта бяха реализирани успешно и са постигнати заложените резултати, увериха от община Гърмен. Обучени са петима служители по тема „Презентационни умения. MS POWER POINT" в Института за публична администрация. Проведени са индивидуални специализирани обучения за общинските служители за придобиване на специфични умения.

Обученията за развиване на ключови компетентности бяха 7, а в тях участваха 115 служители на общината.

„С този проект ще се усъвършенства работата на общинска администрация. След приключването на проекта общината ще извършва по-качествено своята дейност", заяви кметът на Гърмен Минка Капитанова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)