Избрани Новини

Спасиха махала в благоевградско село от пожар

Близо 50 души се бориха с огъня и за два часа успяха да го овладеят

Огнеборци спасиха от изпепеляване махала Въчевска в благоевградското село Дренково, съобщи "24 часа". Няколкото местни възрастни жители се отърваха само с уплаха, че могат да бъдат унищожени домовете им от лумналите към 16 часа в четвъртък пламъци в близост до селото.

Огънят бързо обхванал 350 декара треви и храсти. Веднага са пристигнали 4 екипа огнеборци отБлагоевград. Малко преди това те гасили пожар наблизо и забелязали и тази огнена стихия. На помощ им се притекли десетки горски служители. Близо 50 души се бориха с огъня и за два часа успяха да го овладеят. Малко след 18 часа разпространението на пламъците бе спряно. „Искам да успокоя, че няма засегнати къщи и пострадали хора. Това се дължи на бързата и професионална намеса на пожарникарите и горските служители. Те предотвратиха и разрастването на пожара към близката гора, а не само към населеното място”, каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който бе на мястото. Пристигнаха и роднини на местните хора, за да ги приютят в града, ако се наложи евакуация, но до тази мярка не се стигна. Засега все още няма яснота коя е причината за пожара.

Най-вероятно човешка небрежност е в основата на инцидента. На местопроизшествието ще останат да дежурят огнеборци, за да не се възпламенят огнища в периметъра на пожара.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)