Избрани Новини

Гоцеделчевци си припомнят лятното кино в градския парк

Животът

14-08-2015, 09:00

Снимка:

Община Гоце Делчев

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Книги и "Кецове" гостуваха в Благоевград (галерия)

Гледаме " Кецове" на площада пред Общината

"Пътуващо лятно кино" ще посети днес града

"Пътуващо лятно кино" ще посети днес Гоце Делчев. В приказния парк на града от 21 часа на открито неврокопчани ще се насладят на прожекцията на филма "Кецове", при това напълно безплатно. По-възрастните пък ще си припомнят времето, когато всички през лятото посвещаваха вечерите си на прожекциите във вече несъществуващото за жалост лятно кино в града.

Националната кампанията за възстановяването на изчезващите ленти кина в България е на БНТ 1. Кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ 1" стартира още през 2012 г., а инициативата  получи подкрепата на повечето общини в страната.

Досега "Пътуващо лятно кино" е изминало над 15 000 километра, а около 70 000 души са гледали над 100 прожекции под открито небе.

Днес в Гоце Делчев пристига и "Пътуваща детска библиотека", която е предназначена за малчуганите от града, както и за по-големите любители на детската литература. В градския парк ще бъде разположен и гигантски стол за четене на открито. В 18.30 часа малките и по-големите почитатели на детските книги от Гоце Делчев и региона ще могат да разменят свои книжки от домашната си библиотека.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов