Избрани Новини

В края на септември започва санирането на още 11 блока в Благоевград

Общо 103 са подписаните договори по програмата за енергийна ефективност в Благоевград

В края на септември започва санирането на още 11 блока в Благоевград, предаде Радио „Фокус“. Две от сградите, които ще бъдат ремонтирани със средства по Националната програма за енергийна ефективност, са в квартал „Струмско“- останалите в „Еленово“.

На 24 септември в сградата на общината комисия ще разгледа и оцени офертите на кандидатите. Изпълнителят ще има 65 дни след сключване на договора, за да приключи процедурите. Напредват дейностите по саниране и на блок 36 в благоевградския квартал "Ален Мак"- първата сграда в страната одобрена и финансирана по Националната програма за енергийна ефективност. Работата върви по график и трябва да приключи до 23 август. Стартът на ремонтните дейности бе даден лично от министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на 23 юни.
Общо 103 са подписаните договори по Национална програма за енергийна ефективност в Благоевград, на база между 500 и 600 за цяла България. Те засягат около 78% от сградния фонд, който подлежи на саниране.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов