Избрани Новини

Подобряват маркировката в Рила планина

Ще бъдат поставени и информационни табели

Подновяване на маркировката по туристическите маршрути започва в Национален парк Рила, съобщава БНТ. По проект съвместно с туристически дружества ще бъдат поставяни информационни табели по основните и второкласните маршрути.

Парк Рила започва подновяване на маркировката на туристическите маршрути. От 550 километра дължина на маршрутите приоритетно ще се работи по пътеките, които са основни и привличат повече туристи. И на останалите ще се обърне внимание, но на по-късен етап.

“И тези се поддържат ежегодно вече и второстепенните се поддържат, но пак казвам, това е съпътстваща дейност на парка”, обясни Стефан Кирилов.

Знаците по дърветата в планината, които обозначават трасетата за планинарите, трябва да се поставят един до друг, категорични са плaнинските спасители.

“Добре е всеки следващ знак да се вижда от предходния”, каза Красимир Томанов – началник на ПСС в състава на БЧК-Благоевград.

От Националния парк подготвят и нов съвременен метод за ориентация в планината. В момента се прави GPS заснемане на туристическите маршрути. След като процесът бъде завършен, туристите ще могат да ползват мобилно приложение и чрез телефоните си подробно да следят за своя маршрут в планината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов