Избрани Новини

Никой не се съобразява със забраната за движение до хижа “Вихрен”

Нарушават заповедта на кмета на Банско

Туристи масово нарушават забраната за движение на автомобили по пътя между хижите „Бъндерица” и „Вихрен”. След репортаж на БНТ кметът на Банско Георги Икономов издаде заповед, с която забрани преминаването на коли по отсечката за времето между 10 и 16 часа. Проверка на екипа на БНТ обаче установи, че хората продължават да се качват с автомобилите си до хижа „Вихрен” и да задръстват планината с превозни средства.

Дори след забраната за движение пътуването в участъка между хижите „Бъндерица” и „Вихрен” е истинско предизвикателство – изпълнен е с паркирани отстрани автомобили, а задръствания се образуват през няколко метра. Туристите са оправдаха, че се качват с колите си, защото не знаят, че е забранено. “Тая заповед е на хартия, кой я знае?”, “Не видяхме табелка, никой не ни предупреди, не знаехме”, “Трябва или да стои човек, или бариера да се сложи, или табло, с което да се уведомява, че няма места“, коментираха туристи.

Кметът на Банско Георги Икономов каза, че ще бъдат взети допълнителни мерки, за да се спазва забраната за движение в движение.

Георги Икономов-кмет на община Банско: „От утре ще започнат да патрулират пак смесен патрул, смесена двойка от РПУ-Банско, от парк „Пирин”, от Община Банско, от отдела по охрана“.

Кметът допълни, че автомобили ще се пропускат сутрин докато се напълни паркингът пред хижа „Вихрен”. След това всички превозни средства ще могат да стигат единствено до хижа „Бъндерица”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов