Избрани Новини

Юбилейна изложба на Иван Пенев откриха в Кюстендил

Животът

15-08-2015, 12:06

Снимка:

Художествена галерия- Кюстенил

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Кюстендил продължава музикален конкурс

Деца нарисуваха Благоевград (галерия)

Авторът включи в изложбата около 70 творби

Художникът Иван Пенев откри своя юбилейна изложба днес в зала „Стоян Венев" на Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора. Авторът е включил около 70 творби, отразяващи най-характерното в творческите му търсения през годините.
Иван Пенев е роден на 13 август 1945 г. в град Кюстендил. Завършва Художествената академия през 1974 г. специалност „Декоративно-монументална живопис" при проф. Георги Богданов. От 1975 до 1977 г. работи като реставратор в ХГ - Кюстендил. Дългогодишен уредник и гл. уредник в Галерията.
Работи в областта на монументално-декоративните изкуства, живописта и приложната графика. Организирал е повече от тридесет самостоятелни изложби. Участвал е в множество колективни изложби в България и в чужбина. Негови произведения могат да се видят по фасадите и интериора на емблематични за Кюстендил сгради. Творби на Иван Пенев са притежание на Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора", галерии и частни колекции в страната, както и такива в Австрия, Франция, Германия, Перу, Кипър, САЩ, Македония, Швейцария, Англия и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов