Избрани Новини

Засилват полицейското присъствие на Рилския манастир за празника

Днес е големият християнски празник Успение Богородично

Днес е големият християнски празник Успение Богородично. Още от вчера започна увеличаване на трафика в посока Рилския манастир, очаква се събирането на много хора и автомобили в района.

От ОД МВР-Кюстендил призовават гражданите да се придвижват при стриктно спазване на правилата за движение по пътищата, паркирането да става само на определените за целта места и извън активната лента за движение, да спазват указанията на контролните органи. Паленето на огнища да става само на определените за това места, за да не се създават предпоставки за възникване на пожари. В района на Рилския манастир са организирани засилени мерки за сигурност.

Засилено полицейско присъствие ще има и в районите на провеждане на селищни събори в Кюстендилска област. За да не се помрачи празникът, от полицията напомнят: убедете се, че сте заключили домовете си и сте затворили вратите и прозорците, че не оставяте включени уреди, които могат да причинят пожар и не тръгвайте с големи суми пари у себе си - джебчиите са много активни по време на събори. При нужда звънете на тел. 112 или се обръщайте към униформените служители, които са в района и охраняват мероприятието.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)