Избрани Новини

Бифшият шеф на благоевградската РЗОК д-р Кондев съди здравната каса

Мотивите му са, че е отстранен без предизвестие и без ясно посочена причина

Бившият директор на Районната здравноосигурителна каса в Пиринско д-р Румен Кондев депозира жалба в Районен съд - Благоевград за неправомерно прекратяване на договора му struma.bg. Мотивите му са, че е отстранен от ръководния пост без предизвестие и без да има ясно посочена причина. В писмената жалба д-р Р. Кондев е посочил, че е заел длъжността след проведен конкурс през 2013 година с 4-годишен мандат на управление, чийто срок не е изтекъл. При извършената проверка от инспектората на НЗОК не са установени нарушения в качеството му на директор. Отчетени са добри резултати в доклада от проверката /финансова и медицинска/.

Кадровата рокада стана на 17 юли, тогава на ръководната длъжност се завърна д-р Ивайло Димитров, който управляваше Здравната каса на Пиринско до лятото на 2013 година.

Припомняме, че заповедта на д-р Кондев бе връчена неочаквано в края на работния ден от главния секретар на НЗОК Г. Андреева. Тогава той отказа да я подпише пред свидетели. В момента д-р Кондев още не е започнал работа, той е специалист по вътрешни болести и е получил предложения от Специализираната болница по пневмофтизиатрия /бившия тубдиспансер/ и МБАЛ - Благоевград. Все още умува къде да продължи трудовата си кариера.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов