Избрани Новини

Запалиха луксозния автомобил на приближен на братя Галеви

Полицията работи по версията за умишлен палеж

Горя автомобил "Ауди" А6 на популярния дупничанин Александър Кацов-Сашо Боксьора, съобщи struma.bg. Полицията работи и по версията за умишлен палеж.
Луксозният автомобил е бил паркиран пред дома на медицинската сестра в общинската болница Светла Станкева на ул. "Пейо Яворов" в Дупница. Тя първа се обадила на тел. 112 да търси помощ, за да не се пренесе огънят и върху реното на сина й, паркирано пред къщата.

"Около 1часа и 50 мин. след полунощ със съпруга ми чухме свистене и се изви червен пламък. Скочихме от леглото и видяхме, че паркираният пред къщата ни автомобил „Ауди” гори. Обадих се на тел. 112. Пристигна пожарен автомобил. Огнеборците загасиха пламъците, които бяха обхванали предната част на колата. Изгоря предното и едно от страничните стъкла. Не зная чий е автомобилът. Едно младо момче се тюхкаше около него. На сутринта дойде жена, която се представи, че е съпругата му, и заедно изчистихме остатъците от пожара. Ако не бях будна, от пламъците щеше да избухне и автомобилът на сина ми, а от него пожарът щеше да обхване къщата ни", заяви медицинската сестра.

На мястото на инцидента е пристигнал екип от криминалисти от РУП - Дупница. Вчера рано сутринта криминалистите са извършили оглед на автомобила. Разследването продължава. Вчера аудито не бе в двора на КАТ, където се прибират колите при такива инциденти, за да се извършат експертизи от специалисти от пожарната. Най-вероятно Александър Кацов го е закарал за ремонт. По времето на инцидента той е бил с приятели в пицария, намираща се на метри от мястото, където е паркирал автомобила си.

Преди около 3 г. Димитър Владимиров-Мите Френскио обвини Александър Кацов, че е сложил коктейл "Молотов" в личния му автомобил навръх именния му ден Димитровден. Тогава Димитър Владимиров твърдеше, че Сашо Боксьора е сложил ръка на вилата му за 1,5 млн. лв. в Сапарева баня. В крайна сметка обаче не успя да докаже твърденията си и прокурорската проверка бе прекратена.

Александър Кацов в момента стопанисва кафене в парк "Рила" и се занимава с търговия на автомобили. Той е доведен брат на общинския съветник от ОДБ в мини парламента в Дупница Вергил Кацов.

Името на Сашо Боксьора се коментираше около приближените на братя Галеви по времето, когато бившите барети се подвизаваха като кметски консултанти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов