Избрани Новини

С 1760 подписа жителите на Кресна ще обезопасяват кръстовището на Е-79

Искат поставянето на огледала, камери и светофари

1760 подписа са събрали жителите на Кресна за поставянето на огледала, камери и светофари на кръстовището по главен път E-79, преминаващо през града. Това каза за Радио „Фокус“ Николай Георгие- член на инициативен комитет за събиране на подписката. По думите му, това е почти цялото активно население, което живее в общината. 

На 2 август жители на Община Кресна се събраха на площад „Кресненско въстание“, където започнаха да събират подписи.

На 12 август представителите на гражданската организация внесоха декларация до председателят на народното събрание Цецка Цачева, до президента на Република България Росен Плевнелиев,  до министър – председателя Бойко Борисов и до областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов, като чрез нея заявиха исканията си. В следобедните часове на същия ден областният управител на Благоевград съобщи, че са били предприети действия за справяне с проблема още преди депозирането на декларацията, но според Георгиев това не е така.

„Същите думи каза и на мен господин Михайлов, но в действителност преди това не бяха предприети никакви мерки. Едва след като внесохме нашата подписка на място вече има полицейски патрул. Мисля, че нещата ще се оправят и благодаря на областния управител.  Госпожа Анджелина Тотева, началник на кабинета на премиера Борисов, също се ангажира с нашия проблем, като заяви, че веднага ще се обади на КАТ, за да бъде решен този въпрос“, сподели той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов