Избрани Новини

Официално откриха обновения път Сапарева баня-Паничище

Той бе реконструиран по "Програма за развитие на селските райони"

В Сапарева баня откриха ремонтирания път до Паничище, съобщава dariknews. Петкилометровият участък беше завършен в срок и вече е пуснат в експлоатация. Проектът беше за малко над 5 млн. лв. и се финансира по "Програма за развитие на селските райони". Беше ремонтиран пътят от Сапарева баня до участъка при Скалите. Това беше и единствената отсечка от целия път до х. "Пионерска", която не беше ремонтирана.

В годините назад беше направен пътя от Скалите до Паничище и от Паничище до х. "Пионерска". Сега след приключване на ремонта и този участък е изцяло рехабилитиран с изградени банкети, отводнителни шахти и водостоци, вертикална и хоризонтална пътна сигнализация.

На официалната церемония по откриване на пътната отсечка присъстваха областният управител Виктор Янев, представителят на фирмата изпълнител Светослав Глосов, кмета на Сапарева баня Сашо Иванов, както и част от общинската администрация, граждани и гости на Сапарева баня. Трима свещеници отслужиха празничен водосвет за здраве и безаварийно пътуване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)