Избрани Новини

Възобновиха строителството на спортната зала в Гоце Делчев

То беше прекъснато на 15 август миналата година

Многофункционалната  спортна зала в Гоце Делчев е почти  готова, информира БНР. Строително-монтажните дейности, които все още продължават, се възобновиха след дълго прекъсване на 15 август миналата година. След завършването й, което се очаква скоро, тя ще бъде най-модерната зала в региона на Гоце Делчев. Сградата ще представлява комплекс, включващ зала с изцяло метална конструкция, хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители, които са решени като монолитна конструкция. 

Общата застроена площ на комплекса ще  бъде 3071 кв.м. Състезателната зала ще бъде с основно игрално поле 20/40 метра, като тези размери позволяват използването на игрището за хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис. Капацитетът на залата по проект е 1100 места, а площта –  1890 кв. м.

Хотелският комплекс ще включва общо 20 стаи. Този капацитет може да  покрие нуждите на два отбора за състезания и тренировки. Многофункционалната спортна зала ще разполага със система за видео наблюдение и озвучаване, както и с пожароизвестителна инсталация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов