Избрани Новини

Представиха новият директор на полицията в Благоевград

Росен Танушев работи в системата на МВР от 2004 година

Главният секретар на МВР Георги Костов представи днес новия директор на ОД МВР – Благоевград Росен Танушев пред състава на полицията и представители на  местната власт и държавни институции. Поредният полицейски шеф в Пиринския край работи в системата на МВР от 2004 година. Започва стажа си като разузнавач в РУП - Петрич. От  2013 г. е началник група „Криминална полиция" в Сандански, после става и началник на РУП в курортния град. На 30 април миналата година е назначен за зам. директор и началник отдел „Противодействие на криминалната престъпност при ОД МВР - Благоевград.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова временно е преназначен от 20 август тази година на длъжността „Директор на ОД МВР - Благоевград. Старши комисар Росен Танушев благодари за оказаното му доверие и изрази увереност и готовност за постигане на по-високи резултати в осигуряването на спокойствието и сигурността на жителите на област Благоевград. Главен комисар Георги Костов изрази задоволство от постигнатите резултати през изминалото шестмесечие от годината.

В рамките само на една година ОД МВР в Благоевград ще има четвърти директор. Досегашният шеф Христо Разсолков оглави полицията в Пловдив. През лятото на миналата година тогавашният директор Георги Костов напусна и оглави ОД МВР – Бургас, а на поста го наследи шефът на „Охранителна полиция" Васил Митов. През април тази година бе направена поредната рокада – Христо Разсолков стана директор на полицията в Пиринския край. Само 4 месеца по-късно той заслужи доверието на ръководството на МВР да бъде назначен за директор на една от ключовите дирекции в страната – тази в Пловдив, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов