Избрани Новини

Санданчанинът Илиян Мицански стана медийна звезда в Южна Корея

Той е първият български национал в първенството на Южна Корея

Пристигането на първия български национал в първенството на Южна Корея накара телевизия KBS да заснеме материал за него. След снимките пък новият нападател на “Сувон Блууингс” Илиян Мицански стана част от интересна изненада за може би най-известния наш сънародник в азиатската държава в момента.

Екип на националната телевизия от 7-8 човека пристигнал в Сувон, за да направи материала за футболиста от Сандански, който отиде в Южна Корея от германския “Карлсруе”.

“Направихме интервюто и след това ми предложиха да отидем заедно до български ресторант в Сеул. Бях чувал за него, но нямах представа, че е толкова известен, колкото се оказа. От Сувон до Сеул са към 40 км. Влязохме в ресторанта заедно с екипа и камерата. Собственикът Мишо се шашна. Пита ме какво правя там с телевизия. Получи се много хубава изненада при запознанството ни”, разказа пред “24 часа” нападателят на националния отбор.

Собственикът на ресторант “Зелен” се казва Михал Ашминов и от 10 г. се занимава в корейската столица с този бинес заедно с брат си Филип. От известно време при тях е и баща им. Оказва се, че двамата братя знаят отдавна името Мицански. Причината е, че тяхната майка е полякиня. Илиян отиде в Полша през 2005 г. и игра там в различни отбори 5 сезона.

Посещението в ресторант “Зелен” е заснето и включено в материала за Мицански. Заради това е видяно и от неговите съотборници в “Сувон Блууингс”.

“Първо разбрах, че ресторантът наистина е много популярен, когато излязохме с Мишо на улицата. Веднага се появиха хора, които искаха да се снимат с него. Когато пък се видях със съотборниците си на следващата тренировка, те веднага почнаха да ме молят да им запазя места в “Зелен”, защото ставало много трудно. Бил съм и в Германия в български ресторанти, но този наистина е страхотен и всичко си е като наше”, каза още Илиян. В заведението преобладава зеления цвят заради името.

Иначе Мицански е вторият българин в първенството на Южна Корея след Филип Филипов, който преди години игра в "Улсан".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)