Избрани Новини

Медицинските сестри в Дупница искат по-високи заплати

Месечните им възнаграждения не са увеличавани от години

За по-високи заплати настояват медицинските сестри от общинската болница в Дупница, съобщава БНТ. Медицинският персонал недоволства, защото месечните им възнаграждения не са увеличавани от години, въпреки че минималната работна заплата расте. Тъй като лечебното заведение е общинска собственост, медиците са изпратили писмо до кмета на Дупница, за да намери решение на проблема им.

Заплатата на медицинските сестри в отделенията на общинската болница е 420 лева. Те недоволстват, защото след увеличението на минималната работна заплата на 380 лева, възнаграждението на санитарите е почти еднакво с тяхното.

“Един вид техният труд, тяхната заплата вече съвсем се доближи до минималната заплата на санитар”, поясни Малинка Димитрова – главна сестра на МБАЛ “Св. Иван Рилски”.

От Общината казаха, че увеличение на заплатите на медицинските сестри не могат да осигурят, но могат да помогнат за намаляване на разходите за лечебното заведение, като се санира и газифицира болничната сграда. Управителят на болницата д-р Любомир Таушански каза, че спестените средства за отопление няма да бъдат достатъчни за увеличаване на заплатите на персонала. От общинската болница обясниха, че заплатите могат да се вдигнат, ако се увеличават цените на клиничните пътеки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов