Избрани Новини

Загиналите в Кресненското дефиле организирали сватба за септември

Ранената 27-годишната Николая е транспортирана за столична клиника

27-годишната Николая, ранена в тежката катастрофа в Кресненското дефиле вчера, при която загинаха баща и дъщеря, е транспортирана тази нощ за столична клиника. Екип на отделението по реанимация в благоевградската болница е придружил раненото момиче и тя е настанена за операция в софийска болница, съобщава struma.com.

Николая пострада в жестокия челен сблъсък, станал вчера в 14.30 часа, при който загинаха 53-годишният Кирил Митов и 22-годишната му дъщеря Борислава, ранени бяха съпругата на Митов и Николая, която е бъдеща снаха на семейство Митови. През септември е насрочена сватбата й със сина на Кирил Митов, който работи зад граница.

Тази сутрин вуйната на Кирил проплака пред struma.com: Не можем да съберем документите за погребенията, не намираме личната карта на Кирчо, сигурно е останала в колата, как ще го погребем без документи, нареждаше жената, която създаваше организация за двете погребения.

"Купихме 500 свещи, дали ще стигнат не знам, леле боже каква мъка, плачеше жената. Стягахме сватба през септември, булката и тя пострада, закарали я в София, на Кирчо синът в чужбина отиде да изкара пари да си вземе момичето, а то виж каква беля, вместо за сватбата извикахме го за погребение на баща му и сестра му, леле боже, каква мъка, боже".

Вуйната Лина Толева нямаше пари да откупи атрибутите, нужни за погребението на двамата и родственици. След намесата на петричини те бяха платени в брой на касата на храма. От опечалената жена се разбра, че състоянието на съпругата на Кирил, за която в Петрич се пусна слух, че е мъртва, е добре и състоянието и се подобрява.

Трогателна гледка бяха роднините на почерненото семейство, обикновени хора, шокирани от сполетялата ги беда. Погребенията за насрочени за утре следобед. Хората се надяват ранената съпруга на Митов да бъде пусната от болницата, за да изпрати мъжа си и дъщеря си в последния им път.

 
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов