Избрани Новини

Пътни възли от лот 2 ще осъществяват връзката за Рилския манастир

Четири пътни възела ще осигуряват връзка с лот 2 на АМ "Струма"

 Чрез два пътни възела ще се осъществява връзката с пътя за Рилския манастир и лот 2 от АМ „Струма“, съобщиха "Агенция пътнаинфраструктура“. Това са пътен възел „Кочериново“ и пътен възел „Бобошево“. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод появили се твърдения, че изграждащия се магистрален участък подминава пътя за манастира. За осигуряване на връзка на населените места до трасето на участъка от Дупница до Благоевград е предвидено изграждането на 4 пътни възела. Това са пътен възел „Дупница-юг“, който осигурява връзката с път II-62 Кюстендил – Дупница и достъпа на жителите на община Дупница, Кюстендил и Бобов дол до автомагистралата; пътен възел „Бобошево“ – връзка с път III-104 Бобошево – Четирци. Този пътен възел осигурява връзката на жителите на община Бобошево до трасето на лот 2.

Пътен възел „Кочериново“ – осигурява директната връзка с път III-107 за Рилския манастир и на жителите на общините Кочериново и Рила до трасето на АМ „Струма“;

Пътен възел „Благоевград“ – връзка с път III-106 Благоевград – ГКПП Станке Лисичково и на жителите на община Благоевград с магистралата. Това съоръжение ще служи и като етапна връзка с път Е-79 преди изграждането на лот 3 от АМ „Струма“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда със средства от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОПРР да бъдат рехибилитирани около 20 км. от пътя за Рилския манастир. По този начин ще бъде подобрен достъпа на туристите до един от най-значимите културни паметници в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов