Избрани Новини

Георги Андонов и жители на Гоце Делчев се обявиха срещу своеволия на общината

Oбщина трябва да започне да се управлява открито, заяви Андонов

"В продължение на 25 години общинската администрация не просто не обръща внимание на редица наши молби и жалби, но вече дори взима решения, които ни касаят пряко, без изобщо да потърси мнението ни“, оплакаха се живеещите в блоковия комплекс, намиращ се на ул. „Драма“ 51 в гр. Гоце Делчев по време на среща, в която поискаха съдействие от народния представител от ГЕРБ и кандидат за кмет на община Гоце Делчев Георги Андонов. 

Повод за недоволството на гражданите е решението на общинския съвет в града за преустройство на Дневния център за възрастни хора с увреждания в Кризисен център, чиято дейност би трябвало да стартира в рамките на следващата година. Той ще се помещава на партера на един от блоковете – в помещение, собственост на община Гоце Делчев.

Според Андонов нарушение има, тъй като в подобна ситуация следва да бъде потърсено съгласието на хората, живеещи в комплекса. Това обаче не е направено. Именно по тази причина той се ангажира да съдейства на гражданите да търсят правата си, като сезира областния управител и дирекцията за национален строителен контрол.

"Ако трябва да посоча едно нещо, най-сериозната причина, която ме мотивира да се кандидатирам за кмет на Гоце Делчев, то това е, че най-после тази община трябва да започне да се управлява открито. Мнението на гражданите трябва да се чува – не само проформа, а то да бъде движеща сила, когато се взимат подобни решение“, коментира Георги Андонов.

Това, което според него липсва в момента в отношенията между управляващите и жителите на общината, е диалог.

"Когато се взимат такива решения, те не може да се взимат еднолично от собственика в лицето на община Гоце Делчев“, коментираха гражданите. „Ние също имаме отношение към случващото се  в тези блокове, имаме своите опасения и най-малкото, което трябваше да бъде направено, е да бъде потърсено мнението ни“, категорични са хората. Живеещите на ул. „Драма“ 51 изразиха и недоумението си как е възможно в продължение на 25 години те напразно да се надяват пространството, намиращо се пред домовете им, да придобие нормален вид, а те да разполагат с поне малка част от условията, с каквито разполагат и другите им съграждани – паркоместа, детска площадка и пр. Вместо това те са принудени години наред да отглеждат децата си в условия, сравними с обстановката и чистотата на въздуха на строителна площадка.

"Години наред изпращаме какви ли не жалби, молби и т.н. до общинската администрация. За съжаление обаче не просто проблемът остана нерешен, но дори не бяхме удостоявани и с отговор. За първи път такъв получихме преди около два месеца – най-вероятно заради факта, че наближават избори“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов