Избрани Новини

Спорят за секретарското място в ОИК Благоевград

Елена Панчева от ПП ГЕРБ отново е председател на комисията

Спор за секретарското място в Общинската избирателна комисия в Благоевград се разрази на проведените днес консултации с представители на партии и коалиции, информира Е-79.com. ДПС и Патриотичният фронт се захапаха и нито една от двете формации не отстъпи, за което кметът д-р Атанас Камбитов предложи останалите парламентарно представени партии да обсъдят спора и да вземат отношение. ГЕРБ подкрепи кандидатурата на ДПС за секретар на ОИК, а останалите партии и коалиции дадоха своето съгласие за избраника на Патриотичния фронт.

За председател на ОИК бе предложена Елена Панчева от ПП ГЕРБ. Заместник-председател ще бъде Йордан Симонски от БСП. Съставът на ОИК е от 11 члена, включително председателя, заместник-председателя и секретаря, като съотношението между партиите е коалициите е както следва: ПП ГЕРБ – 3 членове, БСП – 2 членове, а ДПС, „Реформаторския блок“, „Патриотичния фронт“, ПП Атака, ББЦ и АБВ ще имат по един представител в ОИК.

Кметът Атанас Камбитов поиска от всички парламентарно представени партии до 14:00 часа да бъде взето окончателното решение за всички в състава на ОИК, тъй като днес е крайният срок. Ако не се постигне съгласие, предложенията ще бъдат изпратени в ЦИК, от където ще вземат окончателното решение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов