Избрани Новини

Нова станция ще следи качеството на питейната вода в Благоевград

Церемонията ще се състои днес от 11.00 часа

Кметът на община Благоевград д-р Атанас  Камбитов и управителят на ВиК инж. Росица Димитрова ще открият официално една от четирите нови станции, които ще следят за качеството на питейната вода в Благоевград. Церемонията ще се състои днес от 11.00 часа на ул. „Александър Стамболийски” /над сградата на Държавно горско стопанство/.

Оборудването е доставено в рамките на проект „Опазване и осигуряване на качеството на общинската вода в трансграничния регион“ – CIVILWATER, финансиран по програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция -България 2007-2013. Монтирани са четири броя телеметрични станции за мониторинг на питейната вода в града. С тях освен че ще се повиши значително качеството на водата, ще се опази и водата като жизнен ресурс.

Проектът се изпълнява съвместно с Децентрализираната администрация на Македония и Тракия, Република Гърция, Балкански център за опазване на околната среда, Република Гърция, Община Ореокастро, Република Гърция и Клуб „Икономика 2000“. Сумата по проекта е 420 000 лева и е 100% безвъзмездна финансова помощ- 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов