Избрани Новини

Работници от обувното предприятие "Еврошуз" в Дупница са в стачна готовност

Вчера около 15.30 ч. работниците в цех "Монтажен" са спрели работа за около 30 минути

Работници от обувното предприятие "Еврошуз" в Дупница са в стачна готовност заради закъснели заплати, съобщи „Струма“.

Вчера около 15.30 ч. работниците в цех "Монтажен" са спрели работа за около 30 минути, но след допитване до синдикатите са се върнали на работните места. Събрали са подписка, с която настояват заплатите им да бъдат изплатени до 25 число на месеца. До ситуацията се стигнало, след като бригадирките уведомили работниците, че заплатите ще им бъдат изплатени с няколко дни закъснение - на 1.09.2015 г. Около 500 са работниците във фабрика „Еврошуз“.

Работничка, пожелала анонимност, разказа: "Закъснението не е голямо, но ние изнемогваме с парите. До преди един месец вземахме аванс 200 лв. и 200 лв. заплата. Ръководството реши авансът да бъде 20% от заплатата, т.е. едва 80 лв. На 15 август вместо обещаните 80 лв. на картите ни бяха преведени само по 50 лв. Питахме защо парите са по-малко, но отговор не получихме. Децата тръгват на училище, трябва да ги подготвим, да ги облечем, да купим тетрадки, учебници, правим и зимнина, всеки един ден закъснение на заплатите ни вкарва в задължения към магазините, борчовете ни се трупат”.

Ето какво каза лидерът на КТ "Подкрепа" в Дупница Йорданка Германова. "В момента съм в отпуск, но знам за проблема в „Еврошуз“. Обадиха ми се синдикални членове от предприятието и ми обясниха ситуацията. Днес имам среща с работниците, които са членове на "Подкрепа", след това ще мога да дам по-пълна информация", заяви по телефона Йорданка Германова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)