Избрани Новини

В Банско подготвят проект за електрически транспорт

Ще изграждат мрежа от зарядни станции за електромобили

На официална церемония кметът на Банско Георги Икономов и Илия Левков – председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер Електромобили, подписаха Меморандум за сътрудничество. Споразумението е в изпълнение на решение на Общински съвет Банско, като двете страни се ангажират с насърчаването на развитието на интелигентната мобилност на местно ниво. Моделът, който ще бъде използван е на принципа бизнес организация – общинска администрация.

Рамкирани бяха първоначалните насоки на съвместна работа - изготвяне на модели за обществен транспорт с електрически автобуси по маршрута  Банско – хижа Вихрен, междуградски транспортни схеми с електрически автомобили, мрежа от зарядни станции за електромобили и други.
"Неведнъж съм говорил за необходимостта от използване на природно щадящ транспорт в нашия курорт. Надявам се подписването на меморандума, да бъде първата стъпка в посока на въвеждането на обществен транспорт в Банско, захранван от електричество. Ще разчитам на нашите партньори от Индустриален клъстер Електромобили да ни предлагат добри решения за практическото въвеждане на електрическата мобилност, като силно вярвам в търсенето на иновативни решения, опазващи природните ни ресурси. Има различни варианти за финансиране на такива устойчиви екологично проекти, които предстои да бъдат анализирани ” коментира Икономов в края на церемонията.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)