Избрани Новини

Цветан Цветанов в Плевен: Нека да заложим на тези, които доказаха, че могат да управляват

Представиха кандидатите за кметове на общини в област Плевен от ГЕРБ

"В предстоящата кампания ще се постараем да направим отчет за свършеното от кметовете и общинските съветници. Там, където нямаме кметове ще вложим всички усилия това да се промени", заяви в Плевен председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при официалното представяне на кандидатите на партията за кметове на общини в Плевенска област. Присъстваха още председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева, народният представители от ГЕРБ Владислав Николов и Пламен Тачев, областният управител Ралица Добрева.

Доверието и пълната подкрепа на партията за втори мандат печели настоящият кмет на Община Плевен проф.д-р Димитър Стойков.

"Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков пое ръководството на община Плевен през 2011 година в тежко състояние. За четири години той даде на плевенчани онова, което искаха най-много - прозрачно управление и привличане на европейски средства с добри проекти, какъвто е този за тролейбусната мрежа. 135 млн. са усвоените в Плевен средства от европейската солидарност. Проф. Стойков в новия мандат ще поеме сериозен ангажимент да бъдат привлечен още по-сериозен ресурс от 300 млн.", каза Цветан Цветанов.

Цветанов представи и останалите кандидати на ГЕРБ за общински кметове в Плевенска област. В община Червен бряг, община Левски и община Искър ГЕРБ залага на настоящите председатели на Общинските съвети, съответно - Георги Георгиев, Дочко Дочев и Илияна Йончева-Гложенска. В община Долни Дъбник кандидатът на партията се казва Ангел Ангелов, в община Кнежа – Илийчо Лачовски, в община Никопол – Валерий Желязков, в община Пордим – Детелин Василев и в община Гулянци – Цецо Луканов. Консенсусните кандидатури, които ГЕРБ подкрепя, са в община Белене – Милен Дулев и в община Долна Митрополия – настоящият кмет с успешен мандат Поля Цановска.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ посочи, че номинираните за кметове на общини в област Плевен са хора, които са се доказали като добри управници и професионалисти, имат богат професионален опит и ясна визия за бъдещото развитие региона. "Важно за нас е да има политически сблъсък, сблъсък на идеи. Нека да заложим на тези, които доказаха, че могат да управляват”, призова Цветанов.

След представянето на кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини в Плевенска област заместник-председателят на партията Цветан Цветанов замина за Беглеж, за да връчи картите на новите членове на местната структура.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов