Избрани Новини

Младежи от Гоце Делчев ще посетят Португалия

Те са доброволци от Сдружение "Обществен съвет по образование в община Гоце Делчев”

Седем младежи от Гоце Делчев ще вземат участие в културен обмен, който ще се проведе във Вила Реал, Португалия, информира Дарик.

Проектът „Културография – опознаване на културите чрез фотография” се финансира по програма Еразъм + на ЕС и цели да популяризира междукултурния диалог и европейските ценности, както и да насърчи развитието на креативността, инициативността и организационните умения на участниците.

Дейностите по проекта са свързани основно с фотография и неформално обучение. В него ще вземат участие близо 70 младежи от Португалия, България, Унгария, Полша, Румъния и Турция.

Седемте български представители са доброволци от Сдружение „Обществен съвет по образование в община Гоце Делчев” и са подбрани след предварителна селекция, направена на база тяхната мотивация, познанията им по английски език и участието им в инициативите на организацията.

Те ще представят България и в частност региона на Гоце Делчев, а обобщените резултати от обмена ще бъдат представени в пътуваща фотоизложба, която ще посети държавите-партньори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов