Избрани Новини

Завършва Шампионатът на Югоизточна Европа по спортно ориентиране

Това е поредното състезание в Разлог

През последната седмица на август Разлог бe домакин на три състезания по спортно ориентиране. Вече приключиха състезанията за „Купа Разлог“, но до 30 август се провежда Шампионат на Югоизточна Европа и Държавно първенство на България (за възрастовата група 20-21 години) в дисциплините спринт, средна и дълга дистанция.

Изключително голям успех за Разлог е да посрещне участниците в състезанията за Европейска купа от шампионата на Югоизточна Европа. Очакват се над 1 000 души да участват. Местният клуб по спортно ориентиране "Пирин" и Община Разлог са доказали възможностите си да организира национални и международни първенства в този спорт.
Клубът е подал и документи за кандидатура на Разлог за домакинство на световен шампионат за ветерани по спортно ориентиране в периода 2018 – 2020г.

През 2014г. над 800 души от 40 клуба от 8 държави се състезаваха по спортно ориентиране за Купа „Разлог” и купа „България”. В няколко последователни дни клубове по спортно ориентиране от България, Русия, Казахстан, Испания, Украйна, Сърбия, Норвегия и Съединени американски щати се състезаваха в средна дисциплина и спринт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов