Избрани Новини

Малката Александрина от Благоевград се готви за финала на Детската Евровизия

Започват полуфиналите - община Благоевград призовава за подкрепа на малкия талант

Започват полуфиналите на Детската Евровизия – 2015, в което издание участва и едно от най-талантливите деца на Благоевград - Александрина Механджийска. От днес до 3 септември от 21:30 часa по БТВ в няколко епизода ще бъдат показани най-добре подготвените деца, избрани от журито.

Зрителите ще определят първия финалист от всеки полуфинален кръг. След като изпълненията за вечерта приключат, те ще разполагат с 5 минути, за да дадат своя глас за фаворита си на интернет страницата junioreurovision.bg и чрез sms. За да се избегнат възможности за манипулация, всеки зрител има право да изпрати най-много 15 SMS съобщения от един мобилен номер и да гласува до 3 пъти от уникален IP адрес в рамките на епизода. След изтичането на петте минути, отделени за гласуване, резултатите се обработват в реално време и полуфиналистът с най-много зрителски гласове се класира за финал. Децата ще демонстрират своите умения пред новата комисия в състав Слави Трифонов, Евгени Димитров и Орлин Павлов, както и пред българските зрители. Имената на децата, класирали се за финала, ще стават ясни в края на всеки епизод.

Сред младите таланти, които участват в надпреварата, е 10-годишната Александрина Механджийска от Благоевград. От две години тя участва в музикалните и културни прояви, организирани от Община Благоевград. Александрина е от музикално семейство. Нейният баща е тромпетистът в Биг Бенд- Благоевград Юлиян Механджийски. Александрина е носител на много награди от големи музикални конкурси. Тя е един от най-обичаните таланти на Благоевград. Сред изпълненията на 10-годишната ученичка, които неведнъж са изправяли публиката на крака, са „Една българска роза“ и „Повей ветре“ на Паша Христова. Александрина умело изпълнява не само песни на български, но и на английски език. Още при първата си поява пред журито в първия кръг, Слави Трифонов остана възхитен от таланта на Александрина и възкликна „Тя е изключителна!”.

Община Благоевград пожелава успех на Александрина. Надяваме се да я видим и сред финалистите и всички заедно да я подкрепим!

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)