Избрани Новини

Отложено е събарянето на две от незаконните постройки в ромския квартал "Кремиковци"

Хората, които живеят там, не са били открити на адреса

Временно е отложено събарянето само на две от незаконните постройки в ромския квартал „Кремиковци“. Това каза пред радио „Фокус“ Минка Капитанова, кмет на община Гърмен. По думите й, премахването на въпросните сгради е било отлагано вече няколко пъти, тъй като хората, които живеят там не са били открити на адреса след влизане в сила на решението на общински съвет за попълване на декларация за имотното има състояние.
“Ние ще продължим да ги търсим, като отново искам да кажа, че говорим само за две от постройките. За останалите постройки имаме информация, че към момента за 20 къщи е избрана фирма изпълнител“, уточни Капитанова.

Тя допълни, че от общината изпращат уведомления към Областна администрация, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, ДНСК, РДНСК с подробна информация за това, колко от хората са били уведомени, колко от тях желаят или не желаят да бъдат настанени на други места. Кметът на община Гърмен каза още, че към момента нито едно от семействата, чиито къщи трябва да бъдат премахнати, не е изявило желание да бъде настанено в социален дом или на друго място, предложено от общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов