Избрани Новини

Спортното училище в Кюстендил откри новата учебна година

206 са възпитаниците на Спортното училище

Спортното училище в Кюстендил откри новата учебна година, предаде радио „Фокус”. По традиция в двора на спортното училище, носещо името „Васил Левски”, се събраха неговите възпитаници, новите ученици, преподаватели и родители. Гости на тържеството по повод началото на учебната година бяха зам.-областният управител Силвия Велкова, председателят на Общински съвет Иван Андонов, зам.-кметът Светослав Василев, представители на Министерство на младежта и спорта и на Регионален инспекторат по образование.

20 петокласници бяха първите, които влязоха в училище и откриха новата учебна 2015/ 2016 година в Спортно училище "Васил Левски" в Кюстендил. 206 са общо възпитаниците на Спортното училище. Откриването на учебната година започна с посрещане знамето на училището, издигане на националния флаг от шампиона по борба Никола Аначков и демонстрации по основните видове спорт- художествена гимнастика, футбол, борба и карате. Училището осигурява общежитие, подпомага и храненето на учениците- спортисти.

"Започваме с оптимизъм новата учебна година и се надяваме, че тя ще бъде по-успешна. Успешен старт на всички ученици и родители”, каза директорът на спорното училище Любомир Анчев. 

"Аз от опит знам, че няма спортист, който да не се бори за победа. Пожелавам ви победи, на полето на образованието и на полето на спорта. На добър час на всички", каза в приветствието си зам.- областният управител Силвия Велкова.

"Здраве, сили и успехи. Нека върнем кюстендилския спорт на първите места, както на националния, така и на международния подиум", пожела председателят на Общинския съвет Иван Андонов, който поздрави учениците и техните учители и от името на кмета Петър Паунов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов