Избрани Новини

Нови приключения за децата от Сатовча

Забавленията ще продължат до 6 септември

Нова Академия с ученици от село Сатовча се провежда тази седмица. Десетки деца се радват на нови приключения, забавленията за тях ще продължат до 6 септември. Малчуганите се справят екипно с различни предизвикателства, спазват определени правила в групите, учат и осмислят кръговрата на водата в природата, рисуват. Накрая ще поставят пиеса по наученото в Академията.

„Заниманията в природата са под формата на игри и приключения, така че децата ще се развиват и израстват, забавлявайки се. Всички активности се осъществяват от обучени инструктори, учители и педагози", заяви Теодор Василев от Народно читалище „Бъдеще сега". За повечето деца това е изцяло ново и вълнуващо приключение, а за техните родители – приятна изненада от желанието на децата да научат нови неща и да споделят преживяванията си.  Академията е част от Програма „Забавно лято, грижовна есен", организира се от общината, НЧ „Бъдеще сега" и Фондация „Помощ за благотворителност в България".

До края на миналата седмица имаше още забавления за над 100 деца от Сатовча, Кочан и Вълкосел. Учениците бяха разделени в две възрастови групи – от 7 до 10 години и от 11 до 14 години. Под формата на игри, забавления и обучения те придобиха нови умения и научиха повече за науката, природата и нейните ресурси. Те бяха ангажирани през целия ден, като за тях бе осигурен обяд. След приключване на инициативата закупените пособия и материали за петте групи останаха за нуждите на съответните училища, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)