Избрани Новини

Вицепрезидентът на Световната банка за развитие пристига в Благоевград

Сирил Мюлер ще се срещнe с кмета д-р Атанас Камбитов

Вицепрезидентът на Световната банка за развитие Сирил Мюлер ще се срещнe с кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов днес. По време на визитата двамата ще обсъдят съвместната работа на двете институции до момента и реализирането на общи проекти в бъдеще. Те ще се срещнат в кабинета на кмета д-р Атанас Камбитов, след което ще направят оглед на първия саниран блок по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Сирил Мюлер и кметът д-р Камбитов ще проверят финализираните ремонтни дейности на блок 36 в ж.к. „Ален мак“ в 14:30 часа. Двамата ще посетят и следващите блокове, включени в програмата за саниране – бл. 55 в ж.к „Запад“ и блок „Лира“, намиращ се на ул. „Братя Миладинови“ 1. В програмата на вицепрезидента на Световната банка за развитие е предвидено и посещение в Центъра за ранно детско развитие, който е ситуиран в ж.к. „Ален мак“.

Вицепрезидентът на Световната банка за развитие Сирил Мюлер пристига дни след като официално беше открит първият саниран блок по Национална програма за енергийна ефективност. За церемонията по повод откриването на сградата, която стана емблема на програмата, в Благоевград пристигнаха министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, зам.председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и народният представител Даниела Савеклиева. За санирането на панелни блокове, включени в Националната програма за 2015 г., са осигурени 1 млрд. лева, с  ресурс от финансови институции, сред които е и Световна банка и ЕИБ.

Сирил Мюлер се присъединява към Световната банка за развитие за регион Европа и Централна Азия на 1 юли 2015 г. Преди това, от 2011 г. до 2015 г.,  е заместник-председател, отговарящ за външните и корпоративни отношения във финансовата институция. Мюлер е бил директор на банкови услуги и управление на дълга в хазната на Световната банка, която отговаря за модернизиране на финансовите продукти на разположение на страните-членки и предоставяне на консултантски услуги за управление на държавния дълг. От 2005 г. до 2010 г., той е работил като специален представител на Световната банка за Европа, със седалище в Париж. Основните му отговорности са да управлява диалога с европейските правителства и институции. Мюлер е заемал редица постове в  Световната банка от 1991 г. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов