Избрани Новини

Локализиран е пожарът, възникнал в "Папаз чаир" край Гоце Делчев

Гасят тлеещи огнища

Окончателно локализиран е пожарът, който възникна в местността „Папаз чаир” край Гоце Делчев. Подновено е гасенето на тлеещи огнища. Това каза за радио „Фокус“ инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие. 

"Пожарът е окончателно локализиран, обезпечено е всичко. В момента около 20 души са на терен с гръбни пръскачки и обхождат територията, за да изгасят тлеещите огнища, които не са много", уточни Дамянов. Той допълни, че засегната територия от огнената стихия е около 120 дка.

Първоначалната площ на пожара беше около 250 дка, от които 16 дка горска територия. Останалата площ, която огънят бе обхванал, е заета от сухи треви и храсти.

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов посочи, че е била изградена специално 100-метрова просека, имаща за цел да предотврати евентуалното разпространение на огъня. По думите му, към мястото веднага са били изпратени 3 допълнителни противопожарни автомобила от Югозападното държавно предприятие, а в гасенето на огъня са се включили над 40 души. Тяхната работа е била значително затруднена от голямата площ на пожара и гъстия черен дим от горящите хвойни. Към настоящия момент огънят е изцяло локализиран и не съществува никаква опасност за съседните населени места.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)