Избрани Новини

Мобилни екипи дебнат крадците по черешовите масиви в Кюстендилско

Ще се проверяват и моторни превозни средства

Мобилни контролно-пропускателни пунктове ще следят за кражби на селскостопанската продукция. Това обяви на пресконференция кметът на община Кюстендил Петър Паунов, предаде радио „Фокус”.

"Не правим компромис със сигурността. За съжаление се появиха моменти на провокация, затова възстановяваме КПП-та, които бяха по време на черешовата кампания и дори ще ги умножим. Ще има пунктове съвместно с полицията и общинска охрана, докато не приключи прибирането на селскостопанската реколта. Ще се проверяват и моторни превозни средства, да има готовност да се доказва произхода на превозваната продукция”, каза Петър Паунов.

Контролно-пропускателните пунктове ще бъдат мобилни и ще се разполагат в различни посоки за малките населени честа. Вече има задържани няколко нарушители и конфискувана продукция.

Кметът призова гражданите да подават сигнали до Общинска охрана, на телефон 112 или до кметовете и кметските наместници по места. Охранявани ще бъдат и постъпите към коритата на реките и черните пътища, които могат да се ползват за заобикаляне на контрола. Взети са необходимите мерки и относно придвижването на немоторни превозни средства на места, на които може да се предизвикат провокации. Пунктовете, които са седем на брой, работят в пълна координация с кметовете и кметските наместници на селата и ще имат 24-часови дежурства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов