Избрани Новини

Трескаво чакат Международния фестивал "Пирин Фолк”

Певците Александар Ранджелович от Сърбия, Тихи Ампов и Стойне Николова от Македония и Вили Рай ще гостуват

Изпълнителите Александар Ранджелович от Сърбия, Тихи Ампов и Стойне Николова от Македония и нашумялата Вили Рай ще гостуват в санданския арт – клуб „Какао” на 5.09.2015г. от 18.00 ч. и ще се срещнат с феновете си от фестивала. Същите ще бъдат представени от гостуващи и изявени композитори от своите държави.

Очаква се певците да изпълнят и песента, с която ще участват на XXIII – тото издание на Международния фестивал „Пирин Фолк” като ще призоват публиката да ги подкрепи в конкурсната вечер, която ще се състои малко по-късно в Летния театър на Сандански от 20.30 ч.

Фен клубове от страната вече са заявили желанието си да се докоснат отблизо до събитието и почувстват магията на балканската музика. Особено активен е фен клубът от село Калояново, област Пловдив, който миналата година бе препълнил помещението на клуба, където традиционно се провежда авторската вечер и активно подкрепяше изпълнителите, като припяваха и танцуваха с тях.

Тази година интерес към фестивала са проявили и българи от Италия и Испания, които се организират с автобуси, за да присъстват на него. Особено настоятелна е майката на известния български актьор Фахрадин Фахрадинов, която живее в Италия и се е заела с организацията на групата там.

„Пирин Фолк” 2015 ще има широко медийно отразяване, като в българския и световен ефир ще бъде излъчван по БНТ – Свят на 5.09 от 20.45 ч. и на 6.09 от 21.00 ч., а БНТ 1 ще го излъчи една седмица след това в прайм тайма след вечерните новини. Кабелните оператори от страната, както и два сателитни канала от северна Гърция, две телевизии от Македония и две телевизии от Сърбия ще излъчват гала вечерта, а на видеозапис части от конкурсните вечери. Тревога  изрази директорът на фестивала Валентин Пензов от пропадането на сателитния канал за Ню Йорк, който се подържа от израелска фирма. „…Става дума за пазарлъци и вдигане на тарифата, което според нас е некоректно. Контрагентът ни от Ню Йорк обаче пое ангажимента да се оправи с тях”- заключи директорът.

Някои определят фестивала като „Фестивал на народа”, а председателят на журито проф. Стефан Драгостинов като „Фестивал на народите”. И тази година ни очакват много награди, стойностна музика, танци и настроение. Водещи отново ще бъдат Станислава Ганчева и Ники Николов, като ще има изненади – единият от водещите ще води от импровизирано студио извън Летния театър, а другият в публиката на Летния театър.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)