Избрани Новини

Откриха тенис кортове с изкуствена настилка в Кюстендил

Проведе се и състезание

Официално бяха открити изцяло ремонтираните два тенис корта на спортен комплекс „Осогово" в Кюстендил, съобщава dariknews. Лентата на новата придобивка срязаха областният управител Виктор Янев, кметът на Кюстендил Петър Паунов и председатулят на ОбС- Кюстендил Иван Андонов. Кортовете разполягат с 200 седящи места, а настилката на един от тях е подменена с изкуствена такава.

"Вече сме готови да приемем дори и международни състезания. Има интерес и на втори тенис клуб да се регистрира в Кюстендил. Това съоръжение е част и от балнеоложкия комплекс, който правим, тъй като и гостите на съседния хотел Кюстендил също ще могат да ги ползват. Ще може да приемем и отбори на подготовка.  Кортовете ще бъдат достъпни и за кюстендилци", заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Той коментира и продължаващият ремонт на покрива на залите на стадион „Осогово".
"Този ремонт ще приключи до 25 дни. След това започваме и ремонт на залите, които са пострадали от течащия покрив", допълни Паунов.

След откриването на тенис кортовете, започна и откритото първенство по тенис „Кюстендил 2015", организирано от тенис клуб „Кюстендил". В него ще вземат участие близо 100 тенисисти от България и Македония.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)