Избрани Новини

Оркестърът за народна музика при БНР подготвя изненади

В "Ритъмът на Балканите 2016" този път ще гостуват певци

Стартира новият творчески сезон на Оркестъра за народна музика при БНР. Дирrгентът на орueстъра Димитър Христов по време на почивката си в родния Благоевград се срещна със стари приятели, разходи се из любимите местенца и се наслади на красотата и спокойствието им. За blagoevgrad.utre той заяви: " Започваме новият сезон на 8 октомври с честване на 100 години от рождението на основателя на оркестъра Цвятко Благоев. След това следват много концерти през първия полусезон. Ще свирим малко танцова музика, ще свирим на 7 и 8 в Чепеларе. През декември ще качим най-малките музиканти на нашата сцена да свирят заедно с нас. След Нова година продължаваме с нашите най-успешни проекти "Изкутсвото на концертмайсторите", "Ритъмът на Балканите", "Музика в портрети" и т.н. Просто сезон, изпълнен с хубави идеи и чудесни проекти.

С такива музиканти-виртуози се работи изключително лесно и всичко, което човек може да си  помисли, че може да бъде направено, те го свирят с лекота, така че това е една творческа лаборатория, която винаги има какво да каже, винаги има с какво да изненада своите слушатели и зрители.

През април 2016 планираме трето издание на проекта "Ритъмът на Балканите", на което ще поканим този път певци, а не инструменталисти. Ще има отново уникални изпълнения",  обобщи Христов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)