Избрани Новини

50 граничари почетоха празника си

Клуб "Граничар“ – Благоевград е единственият в страната.

Над 50 граничари, бивши сержанти и офицери от Гранична полиция заедно със съпругите си почетоха Деня на българските гранични войски, който по традиция се отбелязва на 27 август. Организатор на традиционното тържество e единственият в страната Клуб „Граничар“ – Благоевград.

Приветствие към празнуващите поднесе един от основателите на клуба Никола Николов: „Събра ни голямата необходимост за възстановяване на човешките взаимоотношения. Граничарското сърце не бие с нормалния човешки пулс, а то е от сърцата на ония, за които само в песните сме чули. Основната  цел на клуба е защита на престижа и достойнството  на граничарите от резерва и запаса от Общините Симитли и Благоевград” каза Николов.  Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов бе един от поканените на празненството. Той поздрави всички от Клуб „Граничар”. „Не се съмнявам, че по време на празника вие ще сведете глави и ще почетете паметта на ония ваши бойни другари, загинали в защита на родната ни граница. Пожелавам на Вас и вашите семейства здраве, дълголетие, самочувствие и оптимизъм”, каза Апостолов.

Сред уважилите тържеството бяха о.з. подполоковник  Калин Грънчаров, о.з. Иван Петров, омбудсманът на Община Симитли  Благой Айков, единственият о.з. сред благоевградските стоматолози д-р Вангел Арабаджиев, грижил се години наред за зъбите на 1200 граничари в Югозапада.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов