Избрани Новини

Събират пари за наркобабата Божия

Цялото село Самуилово е предприело акция по заплащането на глобата

Жителите на петричкото село Самуилово, начело с кмета Кирил Стоянов, са обявили хуманна инициатива за спасяване живота на бабата Божия Бикова, която се поболя, след като с години я влачиха по съдилищата за няклоко корена канабис, открити в нейната нива, съобщава struma.com.

”Ще внеса по сметката и по банков път 50 лева", обяви намерението си управникът на селото Кирил Стоянов. Той е убеден, че благородната кауза за спасяването на възрастната жена, която стана известна в цялата страна с отглеждането на канабис в нивата й, ще бъде подета и от населението на съседните на с. Самуилово села. Баба Божия в момента е много болна и от „позора", лепнат и от правосъдните органи, не се показва навън от къщата си.

Всъщност драмата на бабата тръгна от сигнал, че в нивата й между засадения фасул е отглеждала и корени от канабис. Те били изкоренени и изгорени на пътя, без тя да подозира, че в личния си имот отглежда и наркотично растение. Бабата бе призната от петричкия районен съд за виновна.

Делото бе връщано няколко пъти и накрая бе наложена глоба от 1000 лева. Сумата е непосилна за нея. Затова цялото село Самуилово, начело с управника Стоянов са предприели и акция по заплащането на глобата.

”Иначе баба Божия ще я съсипят. Тя е на възраст и малко й остава да живее. Станала е вейка.”, казаха в нейна подкрепа местните жители на с. Самуилово.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов