Избрани Новини

Прокуратурата проверява законността на адресните регистрации в квартал "Кремиковци"

Лиляна Павлова е сигнализирала за нередности при издаването на удостоверенията

Регионалният министър Лиляна Павлова е подала сигнал в прокуратурата и от там вече е започнала проверка за законността на извършените регистрации на жителите на квартал „Кремиковци" в Гърмен, съобщава dariknews.

Първото голямо заселване в квартал "Кремиковци" в Гърмен става в периода 2000-2001 година. Тогава масово са издавани адресни регистрации за нерегулиран общински имот, на който няма нито една сграда и се води земеделска земя.

Регионалният министър Лиляна Павлова коментира, че тогавашният кмет Ахмед Башев не е направил нищо за решаване на проблема. Градоначалникът не само не се е погрижил да урегулира парцела и да им предостави отстъпено право на строеж, както се прави в останалите общини, а е продължил да регистрира нови жители, каза Павлова.

"Позволява незаконно строителство, негласно го толерира, както знаем издава включително  фалшиви удостоверения за търпимост за част от сградите и в същото време. ДНСК е сигнализирано и в периода 2009-2011 се правят проверките и се установяват тези 124 незаконни строежа, които се премахват", каза Павлова.

През 2011 година има още едно масово издаване на адресни регистрации. 

"Тогава виждаме втория бум, който прави община Гърмен, отново от тогавашния кмет и издава буквално за няколко месеца 400 допълнителни нови регистрации по постоянен и настоящ адрес на живеещите там", каза министърът.

Павлова уточни, че прокуратурата проверява законността на издадените адресни регистрации, а междувременно събарянето на незаконните постройки в Гърмен продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)