Избрани Новини

Приключило е масовото изследване на хора за бруцелоза в град Рила

Не се предвижда ново масово изследване на хора

При епидемичния взрив от бруцелоза в град Рила регистрираните заболели на територията на област Кюстендил са общо 33. Това съобщи пред радио „Фокус” д-р Илияна Кръстева, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести” към Регионалната здравна инспекция в Кюстендил. 27 от заболелите са мъже, а 6 – жени. Заболелите са на възраст от 25 до над 65 години. До момента са предоставени всичко 740 серума за изследване за бруцелоза в Националната референтна лаборатория по особено опасни бактериални инфекции в София. Става въпрос за лица, които са били в риск.
"На този етап сме приключили с изследванията на хората, които са преценени като рискови за заболяването. Лечебните заведения имат насоченост за проследяване на хора и за предприемане на мерки, които са симптоми на заболяването. Не предвиждаме масово изследване на хора. Ще се изследват лица, ако се докажат нови животни с положителни проби или, ако възникне друг проблем”, обясни д-р Кръстева.
Заболелите задължително са преминали през хоспитализация, а една голяма част от тях вече са изписани и продължават лечение в амбулаторни условия.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)