Избрани Новини

Жертва на катастрофа осъди застраховател за 30 000 лв.

Крими

09-09-2015, 05:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Компанията не спазила сключено споразумение, сега ще плаща с 9 000 лв. повече

30 000 лева обезщетение ще трябва да плати застраховател на 69-годишна жена от Велико Търново, блъсната на пешеходна пътека, пише в. „24 часа”. Това постанови Окръжен съд - Велико Търново, след като уважи частично заведеният иск за неимуществени вреди, заведен от пострадалата А. А. Произшествието станало на 18 януари 2013 г. на зебра на бул. "България". 36-годишна шофьорка с "Опел Корса", отнела предимството на пешеходката и я блъснала. Пострадалата била приета в болница с фрактури в областта на таза и мозъчно сътресение. Възстановявала се близо 9 месеца и преживяла продължителни болки и страдания, освен това развила фобия от автомобили и не смеела да излиза през зимния сезон.

Водачката била обвинена от прокуратурата в допускане на ПТП, в резултат на което е причинена средна телесна повреда. Тя била осъдена да плати само глоба в размер на 1000 лева и останала без книжка за 3 месеца.

А. А. изпратила писмо до компанията, с която виновната имала сключена застраховка "Гражданска отговорност" с покана да и бъде изплатено обезщетение. Пострадалата оценила причинените и неимуществени вреди на 50 000 лева. От дружеството се съгласили доброволно да платят 21 373 лева, което потърпевшата приела, но парите така и не били преведени. Тя завела иск срещу компанията в съда. Магистратите признали 30 бона плюс лихвите.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Търново.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов