Избрани Новини

Пожарникарите в Сандански празнуват

Утре ще бъде отслужена църковна служба за здраве на всички действащи служители

На 14-ти септември 1905 г. в София по инициатива на 17 пожарни командири и деятели на пожарното дело е открит Първият пожарникарски събор – едно от най-значимите събития с програмно значение в историята на пожарното и спасителното дело в страната. С решение № 385/ 13.09.1995 год. на Министерския съвет този ден е обявен за Професионален празник на служителите от структурите „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР. Традиционно той съвпада с провеждането в национален мащаб на Седмицата на пожарната безопасност (07-14.09.2015 г.).

РСПБЗН – Сандански отбелязва професионалния празник и Седмицата на пожарната безопасност чрез провеждането на следните мероприятия: Организирана е приемна с открит телефон за граждани от 10:00 до 12:00 часа от 7 до 10 септември 2015 г. Откритият телефон за граждани е 0746/ 22016, а приемната ще бъде в кабинета на началника на РСПБЗН – Сандански, на административен адрес ул. „Малешевска” № 2. Началникът на РСПБЗН – Сандански ще извършва лично приема на граждани.

  1. На 12.09.2015 г. от 09.30 часа ще бъде поднасен венец и ще се отдаде почит пред паметната плоча на главен сержант Васил Тасев, загинал при изпълнение на служебния си дълг на 25.02.1992 г..
  2. На 10.09.2015 г. от 10.00 часа ще се проведе демонстрационно обучение и пожаро – тактическо занятие в ЦДГ №1 “Първи юни” в град Сандански.
  3. Всеки ден от седмицата ще се провежда ден на отворените врати в РСПБЗН – Сандански с възможност пред всички желаещи граждани, ученици и деца от детските градини да се демонстрира извършването на оперативни дейности и разясняване на мерките за пожарна безопасност и защита при бедствия.
  4. Ще бъдат проведени съвместно с директорите на детски заведения в района прояви с децата от групите за предучилищна подготовка в детските градини. Проявите да включват игрови елементи и състезания, както и занятия по евакуация при пожари.
  5. е бъдат проведени обучителни семинари за учители за самостоятелна работа от тяхна страна като инструктори и съдии при провеждане на състезанията с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.
  6. Ще се проведе среща с ветерани и бивши служители на РСПБЗН – Сандански.
  7. Организирана е дарителска кампания в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния дълг служители от ГДПБЗН.
  8. На 10.09.2015 г. ще бъде отслужена църковна служба за здраве на всички действащи служители и на техните семейства.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)