Избрани Новини

ЮНЕСКО не забранява развитието на ски зоните в Пирин

Съоръженията на територията на Националния парк са изградени природосъобразно

ЮНЕСКО не забранява развитието на ски зоните в Пирин, пише bansko.net. Съоръженията на територията на Националния парк са изградени природосъобразно, заяви директорът на Центъра за световно природно наследство Кишоре Рао при посещението си в България.

Рао пристигна в България по покана на Министерството на околната среда и водите. Той бе категоричен, че ЮНЕСКО не забранява, а и не може да забрани развитието на ски зоните в Пирин. Решението дали да се включват или изключват нови територии в Национален парк Пирин са от компетенцията единствено и само на българското правителство.

Изявлението на Кишоре Рао идва след спекулациите от последните дни, появили се в публичното пространство относно срещата между представители на Министерството на туризма и Министерството на спорта с представители на ЮНЕСКО, състояла се на 15 юли тази година.

Според запознати негативната кампания, която природозащитниците предприемат за пореден път, се дължи на факта, че българското правителство е разговаряло с международната организация без посредничество на зелените неправителствени организации.

От години зелените си бяха присвоили ролята на посредник между ЮНЕСКО и България, като използваха авторитета на организацията за да стопират развитието на родните курорти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов