Избрани Новини

Откриха 15-километровия участък Сандански - Кулата от АМ "Струма"

Стойността на договора бе 67 176 000 лева

ЛОТ 4 от Автомагистрала “Струма” бе официално открит днес. Отсечката вече е окончателно завършена, има и Акт 16. От Сандански до граничен пункт Кулата вече се стига с около половин час по-бързо.

От новата отсечка шофьорите са много доволни, защото им спестява много време, което доскоро отделяха, за да заобикалят през Петрич на път за Гърция. С новата отсечка се очаква пътуването освен по-бързо да стане и по-безопасно. Новопостроените пътни възли са два – за Мелник и за Генерал Тодоров, пътни връзки има за Ново Делчево, Дамяница и Марикостиново, изградени са два ЖП надлеза и 4 моста. Именно изместената ЖП линия от Марикостиново обаче създава проблеми за местните жители.

В Марикостиново хората не са доволни от състоянието на пътя, останал след преместването на ЖП линията. Ремонт на тази и други увредени от трафика отсечки ще започне скоро, обещават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция “Пътна инфраструктура”: “Средствата са осигурени, така че строителството може да започне веднага.”

Следващия месец се очаква да бъде открит и ЛОТ 2 от автомагистрала "Струма" между Дупница и Благоевград. За ЛОТ 3, който минава през Кресненското дефиле, в момента се изпълнява идейният проект. Пътят през дефилето едва ли ще минава по тунел, защото геоложки детайли правят този вариант почти невъзможен за изпълнение, предаде БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов