Избрани Новини

Дупнишка фирма забави ремонт на улици в Благоевград

Обжалва обществената поръчка, спечелена от благоевградска фирма

Обжалване на обществената поръчка и процедурата за избор на изпълнител са причините ремонтните дейности по 11 улици в Благоевград да продължат и през месец септември.

Дупнишката фирма, участник в обществената поръчка, обявена през месец февруари, обжалва избора на изпълнител по позиция "Ремонт на уличната мрежа на територията на община Благоевград". Тази процедура спира и забавя  асфалтирането на улиците, включени в Инвестиционната програма на Общината, информираха от кабинета на кмета Атанас Камбитов.

Благоевградската фирма, която печели поръчката, отговаря на всички посочени условия за изпълнение на ремонтните дейности.
С поръчката се възлагат ремонти на улиците „Георги Попов”, „Даме Груев“, „Вихрен“, „Трети март“, „Христо Силянов“, „Христо Чернопеев“, „Христо Смирненски“, „д-р Владимир Бъчваров“,”Света гора“, транспортната алея в парка на ул. „Даме Груев“ и ремонт на ул. „Прилеп“.
Вече са асфалтирани ул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Митрополит Борис“, участъка от ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Св. Иван Рилски“, участъка от пресечката си с ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Васил Априлов“. На всички посочени улици е ремонтирана отводнителната система, дъждоприемните отоци, повдигнати са ревизионни шахти, извършени са  изкърпвания на асфалтови настилки и е поставен  един основен асфалтов пласт.
В момента се извършват ремонтни дейности по ул. „Георги Попов“ и ул. „Даме Груев“. Започна и  работа по улиците „Вихрен“ и „Трети март“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов