Избрани Новини

Село Полето ще има нов параклис за Гергьовден

Неврокопският митрополит Серафим направи първа копка

Неврокопският митрополит Серафим направи първа копка на параклис „Св. Георги” в село Полето. С водосвет дядо Серафим заедно с отец Спас и отец Евгени благословиха богоугодното дело. Строежът на параклиса е финансиран от Георги Григоров - жител на Полето, който изпълнява заръката на баба Ванга да има храм с името на „Св.Георги”. Преди година Георги се среща с владиката и той дава своето позволение параклисът да бъде направен в двора на църквата в село Полето. Проектът веднага започва и днес първата тържествена копка е факт. Всички се надяват до Гергьовден параклисът да е готов и на големия празник да бъде осветен.  Неврокопският митрополит Серафим благослови всички присъстващи и поръси със светена вода миряните, дошли на ритуалното начало. ”Когато строим храмове в чест на светците и когато се грижим след това за тях, техните молитви и закрила ще бъдат с всички, които сега живеят и които ще живеят в това село. Бог да укрепва вашите сили и всички да участват с радост в изграждането на новия параклис на „Св. Георги”, с радост да се съберем да го осветим и да  почитаме  паметта на светеца. Бог да помага и божието благословение да бъде с Вас”, каза владиката.

Десетки жители и гости на селото се поклониха на дядо Серафим и благодариха за благословията му. Сред тях бяха и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, зам.кметът Евгения Георгиева, председателят на ОбС Владимир Христов, кметът на село Полето Иван Манчев.

След първата копка в Полето Неврокопският митрополит Серафим  даде своята благословия и съгласие за мястото за строеж на нова църква в Симитли. Мястото е на площада, в градинката до сцената, а новият храм ще бъде с голям капацитет, за да може всички миряни в Симитли и общината да се събират в двете църкви. В най-скоро време ще започне строежът на новия Божи дом.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)